SAKTERUTA

sakterutaFrykt, kaldt vann og 400 gyldne øyeblikk
Sommeren 2012 startet et av Randis aller største eventyr – en padletur langs Nord-Norgekysten i havkajakk. Det ble langt tøffere enn hun hadde trodd. Ikke minst før turen tok til, da kajakken gikk rundt og hun forsto at det var flattvannspadler hun var og ikke havpadler. Ferden skulle definitivt gå i havkanten. Dermed tok frykten grep.
Dette foredraget handler om motivasjon og å forstå og utvikle sin egen indre drivkraft. Frykt, mener Randi, er vår største motivasjonsfaktor. Den får oss til å la være å gjøre det som bringer resultatet vi ønsker. Frykten for å bli avvist, avslørt, feile, bli forsmådd og så videre, gjør at vi oftere enn vi liker velger å la være. Alternativet er å lære.
SAKTERUTA ble en annerledes reise enn først tenkt – og veldig mye bedre. Filosofien til SAKTERUTA er at det tar den tida det tar. Ekspedisjonen hadde to mål:
1. Å komme helt og helt hjem
2. Å gjøre hver dag til en fordømt god dag.

I foredraget forteller Randi hvordan risikoen ble redusert og sikkerheten ble i varetatt. Statoils arbeidsmetode «A-standard handlingsmønster» ligger til grunn for hvordan dette er bygget opp. Hun deler også sine teknikker for å gjøre frykt for å feile til å bli en inspirasjonskilde. Og ikke minst, vil tilhørerne få oppleve noen av de gyldne øyeblikkene som kysten hadde å by på til akkompagnement av SAKTERUTAs egen melodi – «Take a longer way home» med Frode Alnæs.

Varighet: 1 – 2 timer