Nyheter

Minerydding gir resultater

Randi Skaugs mineryddingsprosjekt startet med en skitur i 2007. Én av deltakerne – Anne Mette Nørregaard fra Danmark – utbrøt under en treningssamling i Jostedalen: “Så heldige vi er. Vi er sterke, vi er fri, vi kan gå hvor vi vil. Det er sannelig ingen selvfølge.”  Disse ordene skapte en elektrisk stemning i teamet på tre kvinner, som trente for Verdens Vakreste Skitur i Antarktis. De tre bestemte seg for å samle inn 1,5 millioner kroner til minerydding i Afghanistan.

De klarte kr 200.000. Etter Antarktisturen bestemte Randi seg for å fullføre innsamlingen. Hittil er mer enn halv million norske blanke kroner via Danish Demining Group til et eget team i Mazaar i Nord-Afghanistan. Pengene samles inn gjennom veldedige foredrag og en veldedig andel på 25% av bøkene Randi selv selger.

Les mer om resultatene av mineryddingsprosjektet her : Demining results 2009 2010